Plantážníci

13.den - 11.7

Buchy, 15.7.2014

Probouzíme se a nemůžeme uvěřit, že už jsou to dva týdny, co jsme dorazili na naší louku u Strže a postavili tábor. Dnes skončí CTH, naposledy si spolu zazpíváme u táboráku, a další den se vrátíme domů…

Závěrečná etapa potrápila hlavy i nohy všech táborníků. Vydali se po stopách legendárního režiséra Huga Broma a podle fotek museli najít místa v blízkém i vzdálenějším okolí tábora. Na těchto místech se nacházely části tajenky. Tým, který tuto tajenku („A nohy sis myl?“) první rozluštil, se stal vítězem CTH.

Odpoledne jsme zasvětili přípravám na závěrečný táborový oheň. Zpočátku se sice zdálo, že nám počasí nepřeje, a my se budeme s táborem loučit pod střechou jídelny, mraky se ale včas rozestoupily a všechno proběhlo jak se patří. Jako každý rok byl vyhlášen vítěz CTH, soutěže v uklízení stanů a podobně. Jen pro ceny se tentokrát museli naši soutěžící vydat do lesa. Tam si vybrali jak z tábornických potřeb, tak z nabídky DVD s klasickými českými filmy.

I přes prodlouženou večerku nakonec nezbývá, než jít spát. Ti, kteří zítra odjíždí, už mají sbaleno, ale málokdo se na autobus domů těší.