Plantážníci

Archiv článků

Táborový deník 2022 - úvodní strana

Terka, 7.7.2022 (Táborový deník 2022)

Skautská činnost v roce 2021/2022

Buchy, 29.8.2021 (Aktuality)

Ve čtvrtek 2.9. se bude konat schůze vedoucích, kde se dohodneme na termínech schůzek a výprav v příštím roce. Krátce poté vás budou vedoucí jednotlivých oddílů informovat o výsledku.

Pokračování článku...

Odjezd dětí a bourání tábora v Týčku

Terka, 16.7.2021 (Aktuality)

Úterý 13.7.

Terka, 14.7.2021 (Táborový deník 2021)

Z pondělní nočni hry přišli velcí i vedoucí hodně pozdě v noci, proto byl budíček posunutý a velcí měli celé dopoledne volno na odpočinek. Po snídani nás v táboře překvapila paní z krajské hygienické stanice, která přijela na každoroční kontrolu našeho tábora. Jako vždy jsme kontrolou prošli a nedostali jsme žádné výtky. Malé děti si mezitím zahráli vybíjenou a pak etapu, ve které zachraňovali nemocného dráčka Děsovce.

Pokračování článku...

Pondělí 12.7.

Terka, 12.7.2021 (Táborový deník 2021)

Pondělní ráno bylo opět mokré po nedělním večerním dešti. Vzbudili jsme se do tábora zalitého mlhou, která ale brzy ustoupila. Dopoledne si malé děti zahrály etapu, kterou pro ně připravili velcí v neděli. Velcí tedy byli na stanovištích ještě v roli vedoucích. Odpoledne pak velcí stavěli lodě ze dřeva – drakary a malí si zahráli další etapu v krásném lese nedaleko naší louky.

Pokračování článku...

Neděle 11.7.

Terka, 12.7.2021 (Táborový deník 2021)

V neděli se naši táborníci vzbudili do prázdného tábora bez vedoucích. Na stožáru měli vzkaz, ze kterého se dozvěděli, že vedoucí odešli a děti se o sebe musí postarat samy. Nechyběly tam samozřejmě pokyny k přípravě jídla nebo informace o tom, že zdravotník jim bude k dispozici. Pro případ nouze dostali píšťalku na přivolání vedoucích. My vedoucí, jsme vše sledovali z lesa hned za táborem a stejně jako v minulých letech jsme i letos byli nadšeni z toho, jakým způsobem se velký oddíl dokázal postarat o mladší děti – zachovali režim dne včetně úklidu stanů a dalších důležitých činností, připravili dětem snídani, oběd a dvě svačiny a dokonce vymysleli program zapadající do celotáborové hry, takže jsme jejich etapu mohli započítat do celkového hodnocení oddílů. Prakticky se pak o menší děti starali tak, že si mezi sebou rozdělili fukce vedoucích – někdo vařil v kuchyni, další připravoval program a zbytek se rozdělil k jednotlivým oddílům mladších dětí jako jejich vedoucí.

Pokračování článku...

Sobota 10.7.

Terka, 12.7.2021 (Aktuality)

V sobotu jsme opět věnovali více času úklidu stanů dětí. Děti jsou na táboře už týden a bylo potřeba vše pořádně uklidit a zkontrolovat stav čistého a špinavého oblečení. Ve zbytku dopoledne pak nejdřív malí a pak i velcí bojovali o post hlavního náčelníka – jarla.

Pokračování článku...

Fotky z tábora

Terka, 10.7.2021 (Aktuality)

Fotky v průběhu tábora můžete sledovat na našem facebookovém profilu: https://www.facebook.com/….plantaznici

Pokračování článku...

Úterý 6.7.

Terka, 10.7.2021 (Táborový deník 2021)

Úterý proběhlo tak rychle, že jsme ani nestihli udělat zápis do deníku. Dopoledne starší děti za podpory malých jako diváků bojovaly s temnými álfy. Odpoledne se pak všichni starší koupali a mladší si zahráli dvě etapy. V první z nich chodili po stanovištích, na kterých plnili různé úkoly a podle výsledků mezi sebou vybírali nejudatnější bojivníky, druhá z nich pak byla oblíbená hra s vedoucími jako blázny. K večeři jsme měli párky v rozhlíku, ze kterých byli všichni nadšení.

Pokračování článku...

Pátek 9.7.

Terka, 9.7.2021 (Táborový deník 2021)

Ranní budíček byl kvůi noční bouřce, která naše táborníky nenechala klidně vyspat, opět posunutý. Jako rozcvička opět posloužil tanec s hudbou, který se velmi dobře osvědčil díky tomu, že děti nemusí běhat po mokré louce. Celá naše louka byla úplně nasáklá vodou, proto jsme dopoledne zvolili program, při kterém nebylo potřeba po louce chodit nebo běhat – malé děti se učili vázat náramky z paracordů a velcí si připravili trička na batikování. Snad nám počaí dovolí trička co nejdřív obarvit.

Pokračování článku...